Ο ηθοποιός Νικόλας Καραγκιαούρης περιγράφει στο Terrabook.com όσα αγάπησε στο νησί του Οδυσσέα, ομολογώντας πως η Ιθάκη αποτελεί τον ιδεατό προορισμό για ένα ταξίδι….

vathu-ithakis-05

Κάνε κράτηση στο κατάλυμα της επιλογής σου στην Ιθάκη από το booking.com!

Από τον Γιάννη Βίτσα

 

«Η Ιθάκη είναι ένα ήσυχο, ήρεμο νησί. Πριν από χρόνια την επισκέφθηκα ξεκινώντας από την Πάτρα, από όπου και κατάγομαι. Είχα μείνει στο νησί περίπου μία εβδομάδα.

Ήταν από τις ωραιότερες διακοπές μου. Θυμάμαι ακόμη πολύ καλά το Σπήλαιο των Νυμφών και τα αρχαιολογικά ευρήματα αφιερωμένα στον θεό Πάνα.

karagkiaouris-2

Αγάπησα όλες τις παραλίες της Ιθάκης… Κάθε μία έχει τη δική της «φυσιογνωμία» και ομορφιά. Η Ιθάκη σού παρέχει τη δυνατότητα να βρεις τη «δική» σου παραλία, όμως αν το προτιμάς στη διάθεσή σου υπάρχουν και πλήρως οργανωμένες ακτές.

Λάτρεψα την Πλατιά Άμμο, μια παραλία με ολόλευκη ψιλή άμμο.

Το Φιλιατρό επίσης γεμίζει από κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπάρχουν παράλληλα τα  Καμίνια, τα Μυρτερά, οι παραλίες στον κόλπο των Αφαλών, το Πέρα Πηγάδι, όπου είστε παρόντες εσείς και ο Θεός μόνο.

Η Ιθάκη είναι πολύ γραφικό νησί. Εντυπωσιάστηκα από την καταπράσινη φύση, ενώ τόλμησα και περπάτησα μέχρι την κορυφή του ψηλότερου βουνού, όπου υπάρχει μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες της Ιθάκης, το μοναστήρι των Καθαρών. Δε θα ξεχάσω πως περπατούσαμε σχεδόν ολόκληρη τη νύχτα προκειμένου να δούμε την ανατολή από το καμπαναριό του μοναστηριού.

Οι Ιθακήσιοι είναι άνθρωποι απλοί, ζεστοί και ευγενικοί και στο νησί μπορείς να χαλαρώσεις, πέραν του «κοσμικού» και του «δήθεν», που κυριαρχεί στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας.

Μου άρεσε πολύ ο κόλπος στο Βαθύ, στο κέντρο του οποίο υπάρχει ένα νησάκι, το Λαζαρέτο.

Γενικότερα εντυπωσιάστηκα από την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών κτηρίων της Ιθάκης.

Κλείνοντας, μπορώ με σιγουριά να σας ομολογήσω πως η Ιθάκη είναι ένας υπέροχος τόπος και εύχομαι σύντομα να μου δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφθώ ξανά».

karagkiaouris-3