Ο Νεκτάριος Τυράκης είναι ο στιχουργός μεγάλων επιτυχιών στο ελληνικό τραγούδι, μεταξύ αυτών και η τεράστια επιτυχία στη Eurovision «Shake It», που έφερε τον Σάκη Ρουβά στην τρίτη θέση του διαγωνισμού το 2004. Σήμερα είναι ο International  Marketing Manager της Warner Music και ξεκλέβει λίγο χρόνο για να διηγηθεί στο terrabook.com τις ιδανικές διακοπές που περνούσε μικρός σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, τα Χανιά. Παραλίες αξεπέραστης ομορφιάς, γραφικά δρομάκια στην Παλιά Πόλη, το Ενετικό λιμάνι, αλλά και το Φαράγγι της Σαμαριάς, τα Σφακιά και άλλα μικρά μυστικά ξεχύνονται από τις αναμνήσεις του και θυμίζουν σε όλους μας πως η περιοχή εκείνη της Ελλάδας, πραγματικά, τα έχει όλα και είναι για όλους!

Αγοράστε είδη ταξιδίου από το www.z-mall.gr!

«Επισκέπτομαι από πολύ μικρός τα Χανιά για διακοπές, καθώς η καταγωγή μου είναι από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Με την οικογένεια μου αλλά και με τους φίλους μου έχω περάσει πολλά καλοκαίρια της ζωής μου στις ομορφιές αυτού του τόπου. Σίγουρα δεν αλλάζω με τίποτα τις ατελείωτες βουτιές στις πανέμορφες παραλίες των Χανίων, που μαγεύουν τον ταξιδιώτη από την πρώτη στιγμή με τα τυρκουάζ, διάφανα νερά! »

turakis-2

«Ο επισκέπτης στα Χανιά όμως, πρέπει οπωσδήποτε να περάσει από την παλιά πόλη, με τα δρομάκια, την Σπλάντζια, το Γιαλί Τζαμισί, την Μονή των Δομινικανών και τον Αγιο Ρόκκο, την Μητρόπολη και την Μονή Φραγκισκανών, που σήμερα στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Μια βόλτα στο ενετικό λιμάνι αργά το απόγευμα είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση, ενώ και πάλι μπορεί κανείς να απολαμβάνει μνημεία και αξιοθέατα, όπως το Φρούριο Φιρκά, ο Αιγυπτιακός Φάρος, το Σαντριβάνι, το Μεγάλο Αρσενάλι και τα Ενετικά Νεώρια και τόσες άλλες ομορφιές! »

«Τα Χανιά κρύβουν πολλά μυστικά, όρεξη να έχει κανείς να τα εξερευνήσει… Τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας, οι «κρυμμένες» παραλίες, οι όμορφες γωνιές στους οικισμούς… Θεωρώ όμως ότι τα περισσότερα «μυστικά των Χανίων» βρίσκονται στο πιο διάσημο ίσως «αξιοθέατο» της περιοχής: Το φαράγγι της Σαμαριάς. Εκεί που γίνεσαι ένα με την φύση… Είναι ένα συναίσθημα, που δεν περιγράφεται, αν δεν το ζήσεις! »

faraggi-samarias-05

«Όσον αφορά στην πιο δύσκολη ερώτηση, «ποια είναι η πιο όμορφη παραλία στα Χανιά», θα απαντούσα πως όλες οι παραλίες των Χανίων είναι υπέροχες και η καθεμιά έχει την δική της ομορφιά. Είμαι ανάμεσα στον Μπάλο και στο Ελαφονήσι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια από τις δύο και σίγουρα δεν μπορώ ξεχάσω την παραλία της Αγίας Ρουμέλης και την παραλία στο Λιμάνι των Σφακίων. »

Elafonisi-3

«Για ξεκούραση και χαλάρωση στα Χανιά θα πρότεινα και τον Δημοτικό κήπο της πόλης, που είναι από τα αγαπημένα μου μέρη, ενώ αξίζει κανείς να επισκεφθεί και την Οικία Βενιζέλου, το πατρικό σπίτι του μεγάλου πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου.

«Αν με ρωτούσε κάποιος γιατί να επιλέξω τα Χανιά, θα έλεγα πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως συνδυάζουν κάθε τύπο διακοπών και έχουν μέρη για όλα τις προτιμήσεις. Θεωρώ πως όλοι όσοι επισκεφτούν τα Χανιά θα βρουν σίγουρα αυτό που θέλουν»!