Στον τομέα της διαμονής, η Κεφαλονιά καλύπτει τα πάντα: Από μεγάλα ξενοδοχεία, έως ρομαντικά μικρά διαμερίσματα, ή από ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι πολυτελέστατες βίλες στη φύση. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο καθένας μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ζητά και στην αναλογία παροχών/τιμής που επιδιώκει. Το «μυστικό» είναι απλό: Μην αφήσετε τίποτα στην τύχη!

Κάντε κράτηση στο κατάλυμα της επιλογής σας στην Κεφαλονιά από το trivago.gr στις καλύτερες τιμές!

Η καλή, διεξοδική έρευνα όλων των δεδομένων (στην Κεφαλονιά θα βρείτε περί τα 700 ξενοδοχεία μόνο, χώρια τα υπόλοιπα καταλύματα) πριν πάρετε την απόφασή σας, αλλά και η έγκαιρη προ-κράτηση των διακοπών σας είναι τα κλειδιά. Σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού πρακτορείου Kayak, ο καταλληλότερος χρόνος για να οργανώσει κάποιος τις διακοπές του στην Ευρώπη είναι 8 έως 10 μήνες νωρίτερα! Αυτό σημαίνει ότι εάν ο χρόνος διακοπών προσδιορίζεται για το επόμενο καλοκαίρι, τότε ήδη από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο θα πρέπει να φροντίσετε τις βασικές επιλογές. Άλλες έρευνες δείχνουν πως η πλειοψηφία των ταξιδιωτών, ειδικά από τις ΗΠΑ, κάνει ακριβώς αυτό: Προ-κλείνει τις καλοκαιρινές διακοπές το φθινόπωρο. Την ίδια στιγμή, η περίοδος από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο είναι η εποχή με την μεγαλύτερη κίνηση από όσους κλείνουν τις διακοπές τους εκ των προτέρων – από εκεί και πέρα, θεωρείται «τελευταία στιγμή»!

antisamos-01

Η Κεφαλονιά, ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά, αλλά και μια από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός μεταξύ των Ευρωπαίων, αλλά και των Αμερικανών που ταξιδεύουν, ειδικά μέσω πτήσεων τσάρτερ που, κατά την τουριστική περίοδο, συνδέουν το αεροδρόμιο του Αργοστολίου με μια σειρά ευρωπαϊκών πόλεων.

Το να επιλέξει κανείς το κατάλληλο κατάλυμα, είναι σαφώς ζήτημα προετοιμασίας. Εφόσον οργανώσετε τις διακοπές σας εγκαίρως έχετε τη δυνατότητα να ερευνήσετε διεξοδικά ό,τι σας ενδιαφέρει περισσότερο. Η κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων για τη διαμονή είναι κοινή κατά κύριο λόγο, οπότε ένα καλό πρώτο βήμα είναι να περιοριστείτε σε δύο, το πολύ τρεις από αυτές τις κατηγορίες. Ειδικά για την Κεφαλονιά, που είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί και που συνδυάζει στο έπακρο και την πλούσια ακτογραμμή με τις παγκοσμίως γνωστές παραλίες, αλλά και τη φύση της ενδοχώρας, όπου κυριαρχεί ο Αίνος, το βουνό με το μοναδικό μαύρο έλατο, ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας είναι και η τοποθεσία του καταλύματος που θα επιλέξετε.

Ξενοδοχεία:

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της Κεφαλονιάς καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών και διάφορες ανάγκες των επισκεπτών. Έχουν όλα, τον ίδιο, κοινό παρανομαστή: την φιλοξενία και την άνεση των επισκεπτών. Διατηρώντας τα υψηλά στάνταρ του ποιοτικού τουρισμού της Κεφαλονιάς, θα διαπιστώσετε πως καλύπτουν όλο το φάσμα των απαιτήσεων ενός ταξιδιώτη. Ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά θα βρείτε σε κάθε σημείο του νησιού: εκτός από τις παραθαλάσσιες ζώνες, έχετε να επιλέξετε και τα ξενοδοχεία της ενδοχώρας, που βρίσκονται χτισμένα στα παραδοσιακά χωριουδάκια και τις κατάφυτες πλαγιές των βουνών του νησιού. Έχετε ακόμη την δυνατότητα επιλογής μιας πιο απομονωμένης περιοχής, αλλά μπορείτε να διαλέξετε ξενοδοχείο στο κέντρο των περισσότερων οικισμών του νησιού ή στα όριά τους.

Kefalonia-Katavothres

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα:

Έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια η τάση να επιλέγουν οι επισκέπτες ενός προορισμού για την διαμονή τους επιπλωμένα διαμερίσματα, εξοπλισμένα με την υλικοτεχνική υποδομή να παρέχουν εκτός του ύπνου και της υγιεινής, επιπλέον δυνατότητες. Η χρήση της κουζίνας για παράδειγμα ενδείκνυται σε έναν τέτοιο χώρο, που απευθύνεται σε επισκέπτες με πολυήμερες διακοπές στη διάθεσή τους. Επιπλέον, καθώς κατά κύριο λόγο τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην Κεφαλονιά ανήκουν σε συγκροτήματα κατοικιών, τότε είναι δυνατόν να υπάρχει πισίνα, αλλά και καφετέρια-εστιατόριο που προσφέρει από πλήρες πρωινό μέχρι ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Καταλήγοντας κανείς σε αυτή τη λύση, έχει να επιλέξει από έναν πραγματικά ευρύ κατάλογο, που περιλαμβάνει από πολυτελέστατα διαμερίσματα, αυτόνομα ή μέλη συγκροτήματος, έως απλούστερα, παραδοσιακότερα συνήθως, που συναντώνται στα μικρά χωριά της Κεφαλονιάς.

guros-lassis-02

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια:

Είναι η απάντηση στην αναζήτησή σας, εάν καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή σας είναι ο οικονομικός. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κεφαλονιά δεν στερούνται σε τίποτα όσον αφορά στις ανέσεις, προσφέρονται για όσους επιθυμούν λύσεις απλές, αλλά απόλυτα ικανοποιητικές, ενώ συνήθως, λόγω και του μεγέθους τους, βρίσκονται πολύ κοντά στα «σημεία ενδιαφέροντος» κάθε τόπου, είτε πρόκειται για το κέντρο του οικισμού είτε για κάποια από τις πανέμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις, σε συγκροτήματα που συστεγάζονται με την οικία του ιδιοκτήτη. Έτσι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κεφαλονιά διατηρούνται σε άριστη κατάσταση, πεντακάθαρα και περιποιημένα, ώστε ο επισκέπτης να νιώθει άνετα, οικεία αλλά και να δέχεται την καλύτερη περιποίηση.

asteris-5

Βίλες:

Τα τελευταία χρόνια η λύση αυτή θεωρείται όλο και πιο ανερχόμενη, καθώς οι επισκέπτες που προτιμούν για τη διαμονή τους την απομόνωση σε συνδυασμό με όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια που προσφέρουν οι βίλες στην Κεφαλονιά πληθαίνουν. Κατά κύριο λόγο πρόκειται για νεόδμητα κτήρια, μονοκατοικίες εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής σε όλο το νησί, που διαθέτουν κήπο και τη δική τους πισίνα, ακόμα και όταν βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Αν και κατά κύριο λόγο οι τιμές είναι υψηλότερες του μέσου όρου των υπολοίπων καταλυμάτων, οι ενοικιαζόμενες βίλες στην Κεφαλονιά απευθύνονται σε επισκέπτες που διαθέτουν το ανάλογο ποσό και που πάνω από όλα τοποθετούν την άνεσή τους.

argostoli-22