Εισιτήρια, έξοδα διαμονής και διατροφής, διασκέδαση… Το κόστος των διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει, αν δεν ακολουθήσετε μερικούς απλούς, αλλά βασικούς κανόνες πριν οργανώσετε το οικογενειακό ταξίδι.

Βρείτε οικονομικά πακέτα διακοπών στο ekdromi.gr!

1. Προγραμματισμός

Με το που κλείσουν τα σχολεία και ως τον Σεπτέμβριο που ξανανοίγουν, μιλάμε για την υψηλή τουριστική περίοδο, που οι τιμές για τα πάντα είναι στα ύψη. Ένας και μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπεράσετε αυτό το σκόπελο: Να προγραμματίσετε εγκαίρως τις διακοπές σας. Όταν λέμε εγκαίρως, δεν εννοούμε φυσικά ένα μήνα πριν, αλλά τουλάχιστον ένα τρίμηνο, όταν τα τουριστικά μέρη είναι ακόμα άδεια και ο ξενοδόχος μπορεί να σας κάνει ειδικές προσφορές.

2. Επιλέξτε προσεκτικά το μέρος των διακοπών

Ιδανικό και για τα παιδιά, και για εσάς και για το πορτοφόλι σας είναι να επιλέγετε προορισμούς που προσφέρουν ευρεία γκάμα υπηρεσιών και ταξιδιωτικών καταλυμάτων. Έτσι είναι βέβαιο πως θα μπορέσετε να εντοπίσετε κάτι που ταιριάζει σε εσάς και στο βαλάντιό σας και το οποίο είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στον προορισμό που πάντα θέλατε να επισκεφθείτε. Από την άλλη, μην παραβλέψετε να εξετάσετε εγκαίρως επιλογές που μπορεί να μην σας είχαν περάσει ως τώρα από το μυαλό, οι οποίες όμως είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά.

3. Μην αποκλείετε το εξωτερικό

Οι αεροπορικές εταιρίες κάνουν συχνά ειδικές προσφορές για παιδιά, ενώ αν επιλέξετε έναν προορισμό που δεν θεωρείται και τόσο «καλοκαιρινός» σίγουρα θα εντοπίσετε και οικονομικότατες λύσεις. Επιπλέον θα προσφέρετε στα παιδιά σας την εμπειρία του εξωτερικού, που θα έχουν να διηγούνται στους συμμαθητές τους όλο το χειμώνα.

4. Αναζητήστε «προσφορές για παιδιά»

Είναι πάρα πολλά τα καταλύματα που χαίρονται να φιλοξενούν οικογένειες με παιδιά και γι’ αυτό κάνουν συχνά «ειδικές προσφορές». Για παράδειγμα, χρεώνουν το μισό για τα παιδιά, ή έχουν ανακαινισμένο παιδότοπο, ή προσφέρουν δωρεάν γεύματα… Ψάξτε καλά και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι!

5. Αναζητήστε καταλύματα που προσφέρουν «baby sitting»

Διακοπές με τα παιδιά δεν σημαίνει πως το ζευγάρι δεν μπορεί να απολαύσει ένα ποτό αργά τη νύχτα… Ειδικά αν η παροχή υπηρεσιών φύλαξης παιδιών συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο διακοπών. Πλέον είναι πολλά τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που δίνουν στους επισκέπτες τους αυτή τη δυνατότητα.

6. Νοικιάστε ένα διαμέρισμα για τις διακοπές

Μπορεί έτσι να μην έχετε διαθέσιμες τις παροχές ενός ξενοδοχείου, όμως σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που διαθέτει κουζίνα ή και πλυντήριο, γλυτώνετε πάρα πολλά έξοδα διατροφής κατά πρώτο λόγο. Το να ετοιμάσετε από το «σπίτι» μερικά μικρά γεύματα, που θα πάρετε μαζί σας ακόμα και στην παραλία θα σας απαλλάξει από τον μπελά του τι θα φάμε, πόσο θα κοστίσει και αν είναι υγιεινό για τα παιδιά σας.

Επισκεφθείτε το terrabook.com και επιλέξτε τον επόμενο προορισμό των διακοπών σας!