Έρωτας με την πρώτη ματιά ήταν αυτό που συνέβη στον Άρη από τους REC με τη Σύρο , το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, από όπου και κατάγεται. Πλέον, γνωρίζει πολύ καλά τη Σύρο και τα κρυφά «μυστικά» της και μοιράζεται μαζί μας μερικά tips για να γίνει η εμπειρία των διακοπών σε ένα από τα πιο ξεχωριστά ελληνικά νησιά, αξέχαστη!

«Αν και κατάγομαι από την πανέμορφη Σύρο την επισκέφθηκα -δυστυχώς- πρώτη φορά πριν από 4 χρόνια. Ήταν αρχές καλοκαιριού θυμάμαι όταν είχα πάει και μάλιστα ήταν για μία συναυλία. Το συναίσθημα ιδιαίτερο, σαν ένας ξένος να πατάει για πρώτη φορά στην πατρίδα του. Όλη η εικόνα από τη στιγμή που το πλοίο έδεσε στο λιμάνι  με συνεπήρε, η Σύρος έχει κάτι μοναδικό, κάτι που κανένα άλλο νησί που είχα επισκεφθεί δεν είχε, δεν μπορώ να στο περιγράψω με λόγια, είναι σαν να σου φυτεύει η εικόνα που βλέπεις ένα συναίσθημα ζεστασιάς και ηρεμίας ταυτόχρονα».

Από τότε, η Σύρος μπήκε στην καρδιά του, αλλά και… στα πλάνα του, καθώς φροντίζει να την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί: «Μετά τη συναυλία μου επέστρεψα στην Σύρο και έκανα διακοπές για περίπου ένα μήνα. Νομίζω ότι αυτό που θα θυμάμαι είναι τα μικρά γραφικά μαγαζάκια που πίνουμε εξωτικά κοκτέιλς και φυσικά τα βράδια της Σύρου, βλέπεις τον ουρανό πεντακάθαρα, με τα φώτα της Ερμούπολης  να φεγγίζουν στην θάλασσα της».

Βρείτε το κατάλυμα που σας ταιριάζει στο booking.com!

ermoupoli-04

Ο Άρης από τους REC ανακάλυψε έτσι όλες τις ομορφιές του νησιού, ανάμεσα από τα αμέτρητα αξιοθέατα , τις εκπληκτικές εκκλησίες , καθολικών και ορθοδόξων, και απέκτησε τα δικά του στέκια. Κάθε επισκέπτης της Σύρου, μας λέει, πρέπει «να περάσει μια βόλτα από το Θέατρο Απόλλων , θα μαγευτεί. Είναι σαν να βρίσκεσαι στην σκάλα του Μιλάνου. Φυσικά το βιομηχανικό μουσείο  της Ερμούπολης προδίδει όλη την βιομηχανική ιστορία του τόπου με έναν εκπληκτικό τρόπο».

theatro-apollon-01

Τι θα μπορούσε όμως να έχει ξεχωριστή θέση στα σημεία που ξεχωρίζουν σ’ ένα νησί, πέρα από τις παραλίες; Ο Άρης από τους REC έψαξε, εξερεύνησε και κατέληξε στην πιο αγαπημένη του από τις παραλίες της Σύρου : «Εμένα έχει μείνει στη μνήμη μου η παραλία των Αγκαθωπών . Ο λόγος; πέρα από μια όμορφη παραλία είναι λες και κάποιος να έχει ρίξει χρυσόσκονη στα νερά. Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω, αν όντως δηλαδή κάποιος δεν είχε ρίξει χρυσόσκονη ήταν μαγικό»!

paralia-agkathopes-02

Εκεί άλλωστε έκανε και την πιο σπουδαία του ανακάλυψη στο νησί: «Η Σύρος είναι γεμάτη μυστικά, βασικά για μένα, ένα μικρό μαγαζάκι έξω από τις Αγκαθωπές νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο μυστικό που ανακάλυψα, κάθε βράδυ ηρεμούσα κοιτώντας την θάλασσα. Φυσικά όλες οι παραλίες είναι όμορφες στην Σύρο, αρκεί να έχεις κάποιον να σε βοηθήσει να τις ανακαλύψεις».

Όσο για αυτό που συστήνει στους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να ζήσουν τη Σύρο με τη βοήθεια κάποιου που την γνώρισε πολύ καλά, είναι ο απογευματινός καφές στην Ερμούπολη, που… εξελίσσεται «σε χαλαρό ποτάκι με φίλους σε πιο εναλλακτικά μέρη», αλλά και μια επίσκεψη στο θέατρο Απόλλων, ειδικά εάν την περίοδο που θα βρεθείτε στη Σύρο, φιλοξενεί κάποια παράσταση: «Είναι νομίζω ένα στολίδι για το νησί. Είναι γνωστό παγκόσμια και θα είναι τυχερός κάποιος να βρεθεί εκεί αν έχει και κάποια παράσταση. Έχει εκπληκτική ακουστική, δεν είναι μόνο η εμφάνιση».

Για φινάλε, ο Άρης των REC, μας εξηγεί τι τον κέρδισε στη Σύρο και γιατί θα πρέπει όλοι μας να την επισκεφθούμε: «Δεν την λένε τυχαία αρχόντισσα των Κυκλάδων, είναι ένας τόπος που είναι πραγματικά για διακοπές με όλη την έννοια της λέξης. Ιστορία, Πολιτισμός , Γραφικά Σοκάκια, μοναδικές παραλίες και καλό φαγητό θα τα βρεις σίγουρα εκεί. Αααααα και μη ξεχάσετε φεύγοντας να πάρετε λουκουμάκια ..δεν θα τα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο»!

aris-rec-suros-2