Κάθε ταξίδι με αεροπλάνο απαιτεί και κάποιες ώρες παραμονής σε ένα αεροδρόμιο. Πώς μπορείς να βελτιώσεις τις συνθήκες στην αναμονή; Πώς μπορείς να γλιτώσεις χρόνο και χρήμα; Διαβάστε εννέα τρόπους για να κάνετε καλύτερη την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα αεροδρόμιο.

1. Κάνε check in μέσω ίντερνετ 24 ώρες νωρίτερα

Έτσι θα γλιτώσεις την αναμονή στα γκισέ του αεροδρομίου και θα αυξήσεις τις πιθανότητές σου για να βρεις μια καλύτερη θέση στο αεροπλάνο.

2. Να έχεις μαζί σου ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι

Μπορείς να το γεμίσεις από τα αυτόματα μηχανήματα νερού αφού περάσεις τους ελέγχους ασφαλείας, ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσεις ένα πριν επιβιβαστείς στο αεροπλάνο. Αν πιστεύεις ότι το μπουκάλι πιάνει χώρο επέλεξε τη λύση ενός σπαστού.

3. Δέσε μαζί τα φερμουάρ της βαλίτσας ή της τσάντας

Χρησιμοποίησε ένα από τα πλαστικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για να δένουν μαζί καλώδια. Έτσι από τη μια περιορίζεις τον κίνδυνο το φερμουάρ να σπάσει στους ιμάντες μεταφοράς και από την άλλη θωρακίζεις την βαλίτσα που παραδίδεις από τυχόν «ποντικούς».

4. Τράβα μια φωτογραφία του σημείου που πάρκαρες το αυτοκίνητό σου

Όταν επιστρέψεις δεν θα χρειαστεί να «σπάσεις» το κεφάλι σου για να θυμηθείς πού άφησες το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου.

5. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για καροτσάκι αποσκευών

Συνήθως βρίσκονται διαθέσιμα, κι έτσι γλιτώνεις το έξτρα κόστος στις ζώνες επιβίβασης ή αποβίβασης επιβατών σε λεωφορεία ή ταξί.

6. Φωτογράφισε τις αποσκευές που παραδίδεις

Έτσι στο απευκταίο σενάριο που θέλει την αεροπορική εταιρεία να τις χάνει θα έχεις μια φωτογραφία για να αποδείξεις ότι αυτή που βρέθηκε είναι η δική σου.

7. Το πολύμπριζο σώζει

Βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο αλλά δεν υπάρχουν αρκετές πρίζες στην αίθουσα αναχωρήσεων. Το πολύμπριζο πολλαπλασιάζει τις διαθέσιμες πρίζες και σου δίνει και τη δυνατότητα να αποκτήσεις νέους φίλους.

8. Η καθυστέρηση της πτήσης δεν είναι απαραίτητα κακή

Ειδικά στις ΗΠΑ αρκετά αεροδρόμια διαθέτουν εγκαταστάσεις σπα. Έτσι αντί να γκρινιάζεις που το ταξίδι θα καθυστερήσει, κάνε ένα μασάζ ή ένα μανικιούρ.

9. Θέλεις να κουράσεις τα παιδιά σου πριν την πτήση;

Αν δεν υπάρχει ένας χώρος με παιχνίδια, μια φουσκωτή μπάλα και ένα άδειο γκισέ αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για ένα παιχνίδι μέχρι εξαντλήσεως.

 

Ταξιδέψτε στους μαγευτικούς προορισμούς της Ελλάδας μέσα από τις σελίδες του Terrabook!

Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομικές τιμές από το petas.gr!